Igen, én is a nasiság címére figyeltem fel, amikor megláttam Mézigörlnél. Aztán elolvastam a hozzávalókat, és azonnal kíváncsi lettem: vajon milyen íze lehet a fügének velük társítva? Azonnal beszereztem a hozzávalókat, de egy csúnya betegség megakadályozott abban, hogy gyorsan elkészüljön a finomság. De szerencsére meggyógyultam, és természetesen első dolgom volt, hogy nekiálljak a kis golyóbisoknak. Nem csalódtam, isteni finom, célszerű dupla adagot készíteni, mert rekord gyorsan párolog!
Háremleányok kedvence
Hozzávalók:
– 20 dkg szárított füge
– 10 dkg mazsola
– 20 dkg darált dió
– 2,5 dkg méz
– 2 tk őrölt fahéj
– egy kupica rum
– 0,3 dl narancslé
Elkészítés:
A fügét és a mazsolát 5 percre forró vízbe áztatjuk. Ha megpuhultak, leszűrjük, egy lábosba tesszük, és pürésítjük (én botmixerrel végeztem el a feladatot, de persze lehet késés betétű robotgépet, vagy turmixgépet is használni).
Egy nagy tálba tesszük a pürésített masszát, hozzáadjuk a diót, a mézet, a fahéjat, a rumot és a narancslevet, és jól összedolgozzuk. A tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a masszából golyókat formálunk, és megforgatjuk darált dióban. Ennyi. Egyszerű, gyors, és nagyon finom!
Jó étvágyat!
Szia!
Köszönöm a megtisztelő felkérést!:-)
Nem, egyáltalán nem! 🙂
Szia! Játékra invitállak, kérlek látogasd meg az oldalam. (http://rendescsajok.blogspot.hu/)
Ugye, nem csak háremleányok ehetik? 🙂