GasztroBaráth

Sütőtök golyó

Karácsonykor nálunk tradicionálisan kókuszgolyó készül. Imádom ezt a finomságot, egészen eddig meg sem fordult a fejemben, hogy új ízekkel kísérletezzek. Ámde most kitört rajtam a sütőtök mánia, ezért amikor a Nők Lapjában megláttam a sütőtök golyó receptjét, azonnal ki kellett próbálnom! Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos kókuszgolyót, és bár elsőre furcsa az íze, gyorsan hozzá lehet szokni. Természetesen elkészül a hagyományos változat is karácsonyra, de érdemes volt kipróbálni ezt a variációt is, mert nagyon finom!
Sütőtök golyó

Hozzávalók:
– 50 dkg sütőtök
– 25 dkg darált keksz
– 3 ek méz
– 5 dkg porcukor
– 1 cs vaníliás cukor
– 1 ek rum
– fél tk fahéj
– kókuszreszelék
Elkészítés:

Gyorsan túlesünk a legbonyolultabb műveleten: a sütőtököt megsütjük (kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, sütőpapíros tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük), majd turmixoljuk. 
A püréhez hozzáadjuk a háztartási kekszet, a mézet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot és a fahéjat. 
A masszából golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk őket. 
Tálcára sorakoztatjuk a finomságokat, majd lassan, de biztosan (vagy gyorsan és biztosan) elfalatozzuk őket.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!