GasztroBaráth

Barackos túrókocka

Két fényképezőgépem bánta ezt a sütit. Na jó, ez csak írói túlzás, de már tényleg harmadjára sütöm meg, csak azért, hogy legyen róla kép. Ugyanis mind a két fényképezőgépem egy nappal az után adta be a kulcsot, hogy lefényképeztem a nasit, és természetesen már nem tudtam leszedni a képeket. Most megsütöttem harmadjára is, vasárnap be is írtam a posztot, de az utolsó percben elszállt a bejegyzés. Ez a recept el van átkozva! De most már azért is felrakom a blogra, és mivel nem szeretném, ha megint valami történne, nem is szaporítom tovább a szót, írom is a receptet, amelyet citromhabnál találtam.
Barackos túrókocka

Hozzávalók:
Tésztához:
– 25 dkg liszt
– 6 dkg porcukor
– 13 dkg vaj
– 1 tojás
– csipet só
– 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
– egy nagy doboz őszibarackkonzerv
– 2 ek búzadara
– 50 dkg túró
– 8 dkg étkezési keményítő
– 20 dkg cukor
– 50 dkg tejföl
– 2 tojás
– 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés

A befőttet lecsöpögtetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és az aljára simítjuk a tésztát. 
A töltelék alkotó elemeit, a barack és a búzadara kivételével elkeverjük egy nagy tálban.
Az őszibarackot apró darabokra vágjuk.
Elővesszük a tepsit, a tészta tetejét megszórjuk a búzadarával, rászórjuk az őszibarackot, majd ráöntjük a túrós tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, és kb.50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Ha langyosra hűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!