GasztroBaráth

Kávé semifreddo

Az év legmelegebb napján bűn lenne olyan nasival jelentkezni, amit sütni kell. Ehhez a finomsághoz a sütő közelébe sem kell menni, gyorsan készen van, egy éjszaka alatt “elkészül” a mélyhűtőben, és másnap gyorsan el is lehet falatozni. Nincs is ennél jobb ilyen szaharai hőségben. Csak az a gond vele, hogy nagyon gyorsan fogy. 
A receptet a BBC Good Food magazinban találtam, és azonnal beleszerettem, azonban a Toblerone csoki beszerzése nem volt egyszerű (az összes hipermarketet végigjártam, de nem volt sehol, már le is tettem a nasiról, amikor elmentem tankolni, és a benzinkúton ott mosolygott a polcon a csoki), de amint ez az akadály elhárult, semmi sem tarthatott vissza attól, hogy elkészítsem ezt a különlegesen finom semifreddót.

Kávé semifreddo

Hozzávalók:
1 ek nescafé
– 1 ek kávélikőr
– 4 tojás
– 10 dkg cukor
– 3 dl tejszín
– 10 dkg Toblerone csoki kis darabokra tördelve
Elkészítés

Kiolajozunk és műanyag fóliával kibélelünk egy püspökkenyér formát.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a kávélikőrt, a nescafét, a cukrot és összekeverjük. 
A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a kávés masszához. Végül a tojásfehérjehabot és a csokit is hozzáadjuk a krémhez. 
És készen vagyunk, a kötelező minőség ellenőrzés után beleöntjük a masszát a püspökkenyér formába, a tetejét is lefóliázzuk, és már mehet is a mélyhűtőbe egy egész éjszakára. 
Másnap szeleteljük, és gyorsított ütemben elpusztítjuk.
Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. marisz57 says:

    Nagyon gusztusos, főleg ami szeletben van.
    Bár én a nyers tojás miatt nem enném meg.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!