GasztroBaráth

Duplán csokis brownie – torta

Mit tehet az ember lánya, ha a szaharai hőségben reátör a csokiéhség? Mivel ebben az időben minden mozdulat tereh, ezért az első kezébe eső Nők Lapja Konyhát felüti, és az első, szemébe ötlő csokis tortát megsüti. És másnap szépen megeszi. És mivel finomnak találta, megosztja a receptet másokkal is.

Duplán csokis brownie – torta

Hozzávalók:
– 25 dkg étcsoki
– 18 dkg vaj
– 20 dkg cukor
– 3 tojás
– 7 dkg liszt
– 5 dkg dió durvára vágva
A mázhoz:
– 10 dkg étcsoki
– 1 dl habtejszín
Elkészítés

Egy tortaformát kivajazunk és – lisztezünk.
20 dkg étcsokit a vajjal és a cukorral vízgőz fölött megolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját hozzáadjuk a csokis keverékhez, majd hozzákeverjük a maradék 5 dkg, durvára vágott csokit, a lisztet és az aprított diót is. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A masszát a tortaformába öntjük, 180 fokra előkészített sütőbe toljuk és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). 
A mázhoz egy kisebb edényben felmelegítjük a tejszínt. Épp forrás előtt lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az apróra tört csokit. Addig keverjük, amíg elolvad a csoki, és a massza fényes, sűrű lesz. Kicsit hagyjuk hűlni, majd ráöntjük a tortára.
Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük,  és gyorsított ütemben elfogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!