GasztroBaráth

Ribizlis kocka

Igazából nem akartam sütni hétvégén abban a melegben, ámde pénteken vesztemre elmentem a zöldségeshez, ahonnan egy hirtelen felindulásból megvett fél kiló ribizlivel távoztam. Amikor hazaértem, azonnal nekiálltam olyan ribizlis receptet keresni, ami gyorsan megvan, és még hűsít is. Meglepően gyorsan ráakadtam a megfelelő receptre a Vidék íze c. újságban. Pillanatok alatt készen volt, behűtve nagyon jól esett a forróságban, és egyáltalán nem mellesleg isteni finom is volt. 

Ribizlis kocka

Hozzávalók
– 20 dkg puha vaj
– 45 dkg kristálycukor (hát, nem mondtam, hogy fogyókúrás receptet kerestem…)
– 4 tojás
– 4 tojásfehérje
– 30 dkg liszt
– 2 dl tej
– fél tk szódabikarbóna
– 50 dkg ribizli
Elkészítés

A vajat a tojások sárgájával és 20 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet. A masszát vajazott, lisztezett nagyobb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral, és beleforgatjuk a ribizliszemeket. 
Az elősütött tésztára halmozzuk a ribizlis habot, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig felfrissítjük magunkat a fincsi sütivel.
Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vicuska says:

    Nagyon szeretem a ribizlivel készült sütiket! Ez sem lenne kivétel 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!