Ebben a nagy melegben csak valami hűsítő, gyorsan elkészíthető nasi jöhet szóba. Mert a melegrekordok megdőlése még nem ok arra, hogy lemondjunk a sütiről. Csak gyorsan meg kell keresni a receptet, gyorsan össze kell dobni, és gyorsan meg kell enni. Én így is tettem: gyorsan eldöntöttem, hogy valami citromos kellene, még gyorsabban elhatároztam, hogy ismét Mautner Zsófihoz fordulok, pár perc böngészés után pedig a recept is megvolt. Minimál idő és energiar árfordítással maximálisan finom édesség született.
Citromtorta
Hozzávalók.
– 10 dkg vaj
– 6 citrom
– 30 dkg liszt
– 6 tojás
– 1 dl tejszín
– 15 dkg cukor
Elkészítés
Megolvasztunk két evőkanál vajat.
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, belereszeljük 2 citrom héját, hozzáadunk 5 dkg cukrot, csipet sót, összekeverjük, és végül beledolgozzuk az olvasztott vajat.
A tészta ezzel készen van, mehet egy nagy kivajazott piteformába, ellapogatjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt halványsárgára sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: 6 tojást 10 dkg cukorral fehéredésig keverünk, hozzáadjuk a csipet sót, 4 citrom héját belereszeljük, levét hozzáadjuk. A tejszínt lágy habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Az elősütött tésztára öntjük a krémet, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, porcukorral megszórjuk, és egy jeges kávé kíséretében elfogyasztjuk. Nagyon finom süti, érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: