Most, hogy végre nem a havas tájat kell néznem, kezd végre húsvéti hangulatom lenni. Mivel nálam húsvét=répa, amikor Vidék íze c. újságban megláttam ezt a főzelékreceptet, azonnal nekiálltam elkészíteni. Érdemes kipróbálni, sokkal finomabb, mint a “sima” zöldborsófőzelék!
Sárgarépás zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
– 40 dkg fagyasztott zöldborsó
– 1 nagyobb sárgarépa
– 2 dl tej vagy tejszín
– 0,5 dl olaj
– 2 ek liszt
– só
– cukor
– 1 dl víz
– 1 csokor petrezselyem zöldje (nálam szárított petrezselyem volt)
Elkészítés
A sárgarépát meghámozzuk. apró kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd feltesszük főni. Ha már félig puha, hozzáadjuk a fagyott borsót. Hozzáöntjük a tejet (tejszínt). Kis tányérban 2 ek lisztet elkeverünk 1dl vízzel, és ha már puha a borsó és a répa, folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk a főzelékhez. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót és cukrot, és néhány percig forraljuk a főzeléket.
Ennyi, készen vagyunk, kihűtjük, és ízlés szerinti körettel (részemről főtt virslivel) jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: