Szeretitek a csokis nápolyit? Én imádom! Már régen terveztem, hogy kipróbálom a házi változatot is, de mindig halogattam. Miért? Azt hittem, macerás dolog nápolyit készíteni, hát nem egyszerűbb levenni a polcról a boltban? A dolog ennyiben is maradt, és ez így mehetett volna az idők végezetéig, ámde Zsuzsika egyszer virtuálisan kis kezébe vette a Kifőztük c. újságot, és azonnal szerelembe esett ezzel a sütivel. Az egész nápolyi megvolt pár perc alatt, csak egy éjszakát kellett kibírni (hogy az milyen hosszú volt..), majd fel lehetett vágni és be lehetett habzsolni a finom csokis nasit. Sokkal finomabb, mint a bolti változat, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!
Pischinger szelet
Hozzávalók:
– 1 csomag 6 lapos ostyalap
A krémhez:
– 20 dkg vaj
– 10 dkg porcukor
– 30 dkg étcsoki
– 1 dl tejszín
– csipet só
A tetejére:
– 5 dkg pörkölt sós mogyoró (vagy sima mogyorót száraz serpenyőben megpirítunk)
Elkészítés
A mogyorót durvára vágjuk.
A krém hozzávalóit egy tálba tesszük, vízgőz fölött összeolvasztjuk, kicsit kihűtjük.
Az ostyalapokat egyenként megkenjük a krémmel, a tetejére csoki kerüljön (nekem elsőre nem sikerült ez a mutatvány, három pénzügyes diplomával nem voltam képes hatig számolni, betegre nevettem magam magamon), és erre rászórjuk a durvára vágott mogyorót.
Készen vagyunk, irány a hűtő egy éjszakára, hihetetlen önmérsékletet mutatva csak nézegetjük reggelig (de azt gyakran, azt garantálom!), aztán felszeleteljük és csodálkozva nézzük, milyen gyorsan fogy..
Jó étvágyat!
Már csak volt, gyorsan elpárolgott.
-"Szeretitek a csokis nápolyit?"
– Persze hogy szeretjük!
A házi változatát meg főleg!
A Tiédet még inkább, mert az már készen van.
Vagy már csak volt?
Nem, tökéletes az állaga!
Imádom!!! Tejszínnel még nem próbáltam, nem lágyítja el az ostyát?