GasztroBaráth

Narancsos csiga

Az influenza lassan, de biztosan áthaladt az egész családon, már az utolsó védvonalakra szorult őbetegsége. Hagymatea és narancs voltak a mi fegyvereink, mellyel legyőztük az ellent (na meg ágynyugalom és végtelen tévézés..). A narancsra egy idő már rá sem tudtam nézni, intravénásan meg annyira mégsem jó ötlet beadagolni a szervezetbe, viszont kell a vitamin, úgyhogy köztes megoldást kerestem, amit meg is találtam a Nők Lapja Konyhában:

Narancsos csiga

Hozzávalók:
A tésztához:
– 2 dl langyos tej
– 1 cs instant élesztő
– 12 dkg + 3 ek puha vaj
– 5 dkg cukor
– 1 cs vaníliás cukor
– 55 dkg liszt + a nyújtáshoz
– fél tk só
– fél tk fahéj
– fél tk őrölt szerecsendió
– 1 narancs reszelt héja
– 2 tojás
– kevés olaj
A töltelékhez
– 20 dkg cukor
– fél tk fahéj
– negyed tk őrölt szerencsendió
– negyed tk őrölt gyömbér
– 1 narancs reszelt héja + 1,5 narancs leve
A mázhoz:
– 10 dkg natúr krémsajt
– 10 dkg porcukor
– 1 narancs reszelt héja+1,5 narancs leve
Elkészítés

Nem kell megijedni a hozzávalók listájától, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni ezt a finomságot.
A tésztához a langyos tejet, az élesztőt, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és 10 dkg lisztet nagy tálba tesszük. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a narancs héját, a tojásokat és a maradék lisztet. A tésztát bedagasztjuk, majd tiszta konyharuha, meleg hely, fél óra kelesztés.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot a fűszerekkel, majd a narancs héját. Végül annyi narancslevet csurgatunk hozzá, amennyitől vizes homok állaga lesz a masszának.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen téglalapot nyújtunk belőle. Megkenjük 3 ek olvasztott vajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Feltekerjük, késsel felvagdossuk, majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Tiszta konyharuha, a változatosság kedvéért újabb félórás kelesztés. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a csigákat, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük őket.
A mához a krémsajtot kikeverjük a cukorral, narancshéjjal és a narancslével. A még meleg csigákra kenjük, kicsit hagyjuk, hogy rászáradjon, majd bemeséljük magunknak, hogy a csiga magunkhoz vételével az egészségünkért teszünk, és ezzel a megnyugtató tudattal elpusztítjuk a kis narancsos finomságokat.

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. marisz57 says:

    Ez nagyon finom lehetett! És jól is néz ki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!