Gyermekkorom kedvenc nasija a dobozos krémtúró volt, amelyből mindig gyorsított ütemben tüntettem el a beltartalmat. Ma is lehet hasonlót kapni a boltban, de az íze közel sem ugyanolyan, mint amire olyan szívesen emlékszem vissza. Amikor a Nők Lapjában megláttam a vaníliás házi krémtúró receptjét, elemi erővel tört rám a vágy, hogy ezt a kis finomságot most és azonnal elkészítsem. Bár kicsit tartottam attól, hogy az íze nem lesz az igazi, szerencsére pozitívan csalódtam: nagyon finom volt, és prousti hatást gyakorolt rám: belemélyedtem a családi fényképalbumokba, és jót nosztalgiáztam múlt ifjúságom tündértaván..
Próbáljátok ki ti is ezt kis retró édességet, mert igaz, hogy múlnak a gyermekévek, de van mégis csillagfényű álomvilág, amit egy finom falattal mindig vissza lehet idézni…
Vaníliás krémtúró
Hozzávalók:
– 4 tojássárgája
– 10 dkg cukor
– 4 dl tej
– 1 tk vaníliakivonat (vagy egy vaníliarúd kikapargatott belseje)
– 50 dkg túró
– 10 dkg mazsola (mi nem szeretjük, ezért kihagytam belőle)
Elkészítés
Nem sokkal bonyolultabb, mint levenni a dobozt a bolt polcáról, de összehasonlíthatatlanul finomabb: a tojássárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a vaníliát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve melegítsük sűrűsödésig a vanílíakrémet. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a túrót. Kapjuk elő a botmixert, és pürésítsük a keveréket. És ennyi, készen vagyunk: kis bögrékbe vagy poharakba kanalazzuk a túrókrémet, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap reggel pedig behunyt szemmel, lassan befalatozzuk.
Jó étvágyat!
Szívesen!
Sokszor olyan nehéz kiválasztani a boltiak közül a jót, mert némelyiknek totál műíze van :S De ha készülhet helyette otthon is… 🙂 Köszi a receptet!
Próbáld ki, sokkal finomabb, mint a bolti változat!
Még sosem próbáltam ilyet, de nagyon jól hangzik! Csak finom lehet!!
Biztosan nagyon finom volt!
Ugyanezt csináltam meg én is a múltkor.