GasztroBaráth

Tejcsokis-mogyorós pohárkrém

Nálunk minden évben központi kérdés a fenyőfához a csokidísz beszerzése. Mert ugye nem fenyőfa a fenyőfa csokidísz nélkül, viszont valami érthetetlen okból kifolyólag a szupermarketekben újabban nem lehet kapni. Már éppen kezdtünk kétségbe esni, hogy mi lesz a fával, amikor kedvenc húgomék képében megjelent a felmentő sereg, nem tudom honnan, de beszerezték ezt az alapvető fatartozékot. Örülés, boldogság. Aztán vége lett a karácsonynak, leszedtük a fát, és itt maradtunk egy nagy rakás csokidísszel. Már nagyon foglalta a helyet, ezért ki kellett találnom valamit az újrahasznosítás érdekében. A téli Stah-magazinban aztán megtaláltam a megoldást erre az “égető” problémára:

Tejcsokoládés-mogyorós pohárkrém

Hozzávalók:
– 8 dkg pirított sós mogyoró
– 2,5 dl habtejszín
– 30 dkg tejcsoki
– 5 dkg sózott vaj
Elkészítés

A mogyorót durvára vágjuk. A tejszínt felforraljuk, majd félretesszük hűlni.
A csokit apróra törjük, és gőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt apránként hozzáadjuk a csokihoz. Minden adag után egyenletesre keverjük a krémet. Hozzáadjuk a sózott vajat, simára keverjük a krémet.
És ennyi, megvagyunk, már csak rétegezni kell. Előkapunk négy poharat,  a tört mogyorót elosztjuk az alján. Rákanalazzuk a csokikrémet, egy éjszakára elküldjük szundizni a hűtőbe. Másnap vidáman bekanalazzuk.

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bizony, a Mikulások is finom véget érhetnek ezzel a recepttel, örülök, hogy tetszik!

  2. tejszínhab says:

    Ez tömény élvezet 🙂 Lazításképp kipróbálnám ugyanezt krémlikőrnek is, egy kis vodkával és tejszínnel mixelve…

  3. gionetta says:

    Akár a maradék Mikulások eltüntetésére is alkalmas recept! Hálás köszönet érte! :-))

  4. Ez nagyon jól hangzik! Dehogy haragszom, örülök, hogy "megihlettelek"! Biztosan nagyon finom lesz!

  5. NEDUDDGI says:

    Köszönöm az ötletet, ha nem haragszol akkor a következőt fogom csinálni, bonbonba fogom a receptedet tölteni, úgy, hogy lekicsinyítem az adagokat, a mogyorót megpirítom, kicsit lágyabbá keverem a krémet, és mogyoró darabkát rakok a bonbonba, és befedem a krémmel, majd letalpalom a bonbont.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!