Az elmúlt hétvégét téren és időn kívül töltöttem. Nem, nem kaptam szerepet sajnos az új Star Trek filmben, ellenben egy nagyon jó könyvet olvastam, Stephen Hawking életéről és munkásságáról (véleményem a könyvről ITT), amiben szokásom szerint teljesen elmerültem. A jó könyvhöz jó süti is jár (nálam legalábbis), és mivel régen volt tiramisu (akinek még nem tűnt fel, az egész család függő), ezért az alábbi receptet választottam a Két cica konyhájából:
Tripla narancsos tiramisu
Hozzávalók:
– 10 dkg narancslekvár
– 0,5 dl narancslikőr
– 6 tojás
– 10 dkg kandírozott narancshéj
– 6 ek cukor
– 50 dkg mascarpone
– 1 doboz babapiskóta
– őrölt szegfűszeg
Elkészítés
Mivel tiramisuról van szó, biztosan nem fogjuk az egész délelőttöt a konyhában tölteni.
A lekvárt összekeverjük a narancslikőrrel.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából, a cukorból, és az apróra darabolt kandírozott narancshéjat elkeverjük. A tojásos krémhez hozzákeverjük a mascarponét, majd a fehérjehabot és óvatosan hozzáadjuk.
A lényegi tennivalókkal megvagyunk, már csak a rétegzés választ el bennünket a kész sütitől. Magunk elé készítjük a krémet, a babapiskótás dobozt, és a likőrös lekvárt, és egy nagyobb dobozt. A doboz alját befedjük a lekvárban megforgatott babapiskótával, ráhalmozzuk a krém felét, újabb adag lekváros piskóta, a krém másik fele következik. A tetejét megszórjuk szegfűszeggel. És ennyi, mehet a hűtőbe egy éjszakára, másnap vágunk magunknak egy szeletet (úgysem lesz elég, de kezdetnek nem rossz), fogunk egy jó könyvet, és lassan elsüllyed körülöttünk a világ..
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: