Tartozom egy vallomással: nem szeretem a zserbót. Pedig általában odavagyok a klasszikus desszertekért (dobos, somlói stb.), de ezt az egy sütit ki nem állhatom. Na de mi van, ha más formában veszem magamhoz a dió-baracklekvár kombót? Akkor már teljesen más a helyzet! Szerintem már kiderült, hogy eléggé kísérletező alkat vagyok, ezért amikor a téli Szuflé magazinban megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el fog készülni nálam. Most jött el az idő. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Zserbó pohárban
Hozzávalók:
– 1 csomag vajas keksz (stréberek persze süthetnek kekszet, én most az egyszerűbb megoldást választottam)
– 20 dkg dió durvára vágva
– 20 dkg darált dió
– 4 dl tej
– 16 dkg cukor
– 2 citrom héja
– 50 dkg mascarpone
– 1 kis üveg baracklekvár
– tortadara (természetesen lehet étcsokiból forgácsot készíteni, én túl lusta voltam hozzá)
Elkészítés
Egy lábosban összekeverjük a kétféle diót, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a citromhéjat, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Megvárjuk, míg kihűl, aztán hozzákeverjük a mascarponét.
És a nehezén túl vagyunk, jöhet a rétegzés. Előkapunk néhány poharat, kezünk ügyébe készítjük a kekszet, a krémet, és a lekvárt. A pohár aljába beletördelünk egy kevés kekszet, ráteszünk egy kevés lekvárt, majd egy jó nagy adag krémet, és így rétegezgetünk, a tetejére keksz és tortadara kerüljön.
És ennyi! Gyors, egyszerű, és finom! És gyorsan fogy..
Jó étvágyat!
Köszönöm, örülök, hogy tetszik!
Próbáld ki, nagyon finom!
Nagyon finom lehet és mennyivel könnyebb elkészíteni mint sütögetni! Nagyon guszta!
Ügyes megoldás, így még én is megenném 🙂
Örülök, hogy tetszik!
Nahát! De jól néz ki!