GasztroBaráth

Zserbó pohárban

Tartozom egy vallomással: nem szeretem a zserbót. Pedig általában odavagyok a klasszikus desszertekért (dobos, somlói stb.), de ezt az egy sütit ki nem állhatom.  Na de mi van, ha más formában veszem magamhoz a dió-baracklekvár kombót? Akkor már teljesen más a helyzet! Szerintem már kiderült, hogy eléggé kísérletező alkat vagyok, ezért amikor a téli Szuflé magazinban megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el fog készülni nálam. Most jött el az idő.  Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Zserbó pohárban
 
Hozzávalók:
– 1 csomag vajas keksz (stréberek persze süthetnek kekszet, én most az egyszerűbb megoldást választottam)
– 20 dkg dió durvára vágva
– 20 dkg darált dió
– 4 dl tej
– 16 dkg cukor
– 2 citrom héja
– 50 dkg mascarpone
– 1 kis üveg baracklekvár
– tortadara (természetesen lehet étcsokiból forgácsot készíteni, én túl lusta voltam hozzá)
Elkészítés
Egy lábosban összekeverjük a kétféle diót, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a citromhéjat, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Megvárjuk, míg kihűl, aztán hozzákeverjük a mascarponét. 
És a nehezén túl vagyunk, jöhet a rétegzés. Előkapunk néhány poharat, kezünk ügyébe készítjük a kekszet, a krémet, és a lekvárt. A pohár aljába beletördelünk egy kevés kekszet, ráteszünk egy kevés lekvárt, majd egy jó nagy adag krémet, és így rétegezgetünk, a tetejére keksz és tortadara kerüljön.
És ennyi! Gyors, egyszerű, és finom! És gyorsan fogy..

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!