Brownie kategóriában nálam most ez a csúcs. Őt nevezem be Flóra brownie játékába.
A története annyi, hogy a karácsonyi trakta előtt rámjött, hogy én most túrós valamit akarok sütni, amiben sok a csoki, de nem Túró Rudi torta (ugyanis minden évben az volt eddig nálunk karácsonykor, de idén fellázadtam). Rávetettem magam a netre, végül chefvikinél első látásra szerelembe estem vele:
Capuccino brownie
Hozzávalók
– 12 dkg étcsoki
– 8,5 dkg vaj
– 1 ek főzött kávé
– 10 dkg cukor
– 1 cs vaníliás cukor
– 2 tojás
– 5 dkg liszt
– 5 dkg darált mandula
– csipet só
– fél csomag sütőpor
A krémtúróhoz:
– 30 dkg túró
– 2 ek tejföl
– 8 dkg vaj
– 6 ek porcukor
– 4 cs vaníliás cukor
– 1 tk fahéj
A mázhoz:
– 8 dkg étcsoki
– 2 dkg vaj
– 2 ek főzött kávé
Elkészítés
A csokit, a vajat és a kávét gőz fölött összeolvasztjuk. Langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a cukrokat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük a masszát.
A liszthez hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és a sót. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba!). A piskótát kihűtjük, megszabadítjuk a sütőpapírtól (én kihagytam a sütőpapírt, vajaztam-liszteztem a formát, de ez teljesen opcionális).
Elkészítjük a krémtúrót: mindent összeöntünk egy nagy tálba és mixerrel elkeverjük (aki gyúrni akar karra, az használjon fakanalat vagy kézi habverőt). A túrós krémet ráöntjük a kihűlt tésztára, kb. egy órára hűtőbe tesszük, hogy dermedjen a kicsike.
Elkészítjük a csokimázat: kis lábosban összeolvasztjuk a csokit, a kávét és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd a túrós rétegre simítjuk. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap lehet rájárni. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!
Bizony, ez egy nagyon fincsi süti!
Hmm, fini lehet, szeretem a cappucinot 🙂
Köszönöm a receptet, nagyon fincsi volt a süti!
A függőségnek csak örülök :-)))