GasztroBaráth

Sztracsatella

Blogkóstoltam. Nagyon szeretem ezt a játékot, amelynek az a lényege, hogy egy másik gasztroblogról kell kiválasztani egy receptet, és el kell készíteni. Szerintem nagyon izgalmas dolog felfedezni mások ízvilágát, belesni a konyhájába. Ezért amikor megjelent a  Blogkóstoló 6. játékfelhívása Barbinál,  azonnal jelentkeztem. A sorsolás szeszélye folytán Böbe konyhájában nézhettem szét. Nem ismertem eddig a blogot, ezért kíváncsian indultam felfedező útra a receptek sokasága között. Nem volt könnyű a választás, hiszen sokrétű konyhát visz Böbe, aki még nem ismeri őt, nézzen szét nála! Végül a sztracsatella receptjét választottam, és csak annyit tudok mondani: isten finom volt, köszönöm Böbe!

Sztracsatella

Hozzávalók
 – 1 l tej
– 2 dl búzadara
– 2 dl cukor
– 2 tojás sárgája
– csipet só
– babapiskóta (nálam 1 doboz volt)
– 12,5 dkg vaj
– 5 dl tejszín
– 10 dkg étcsoki reszelve (én 10 dkg tortadarát használtam helyette)
– 1 ek kakaó
Elkészítés

A tejet, a búzadarát, a cukrot, a tojássárgákat és a csipet sót egy lábosba öntjük, lassú tűzön kavargatva sűrű krémmé főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a vajat. Ellenállunk a kísértésnek, hogy ott helyben behamizzuk a tejbedarát (nekem sikerült megállnom néhány kanál után, de tantiluszi kínjaim voltak), és teljesen kihűtjük. 
A tejszínből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a reszelt csoki felét.
Egy bögre tejet meglangyosítunk, megcukrozunk (ízlés szerint, én nem sajnáltam). Előkapunk egy nagyobb tálat vagy tepsit, az aljára egy sor cukros tejben megforgatott babapiskótát teszünk. Ráhalmozzuk a krém felét, majd a tejszínhab felét. Újra babapiskóta, rá a maradék krém, arra pedig a maradék tejszínhab. A tetejét jól megszórjuk kakaóporral, és arra rászórjuk a reszelt csoki másik felét. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap pedig villámgyorsan eltüntetjük az édes krémes nasit.

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. marisz57 says:

    Ez nagyon-nagyon finom lehetett! Jó választás volt!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!