“A” kakaós tekercs
Hozzávalók:
– 50 dkg liszt
– csipet só
– 3 ek cukor
– 1 egész tojás
– 1 tojás sárgája
– 2,5 dl tej
– 2 dkg élesztő
– 8 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
– 5 dkg vaj
– cukrozatlan kakaópor
– porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben (mikróban tejet langyosít, kis kanál cukrot belekever, élesztőt belemorzsol, megvárja, amíg habosodik a cucc)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és duplára dagasztjuk (kb. fél óra) – én ilyenkor szoktam elmenni kutyát sétáltatni, többieknek szabadprogram erre az időre.
Kétfelé veszem a tésztát, és lisztezett deszkán kinyújtom.
A töltelékhez felolvasztjuk a vajat és egy ecsettel elkenjük a kinyújtott tésztán. Egy szűrőn keresztül meghintjük kakaóporral (ne sajnáljuk!), majd porcukorral (azt se, egyszer élünk, majd letornázzuk!).
Ezután bejgliszerűen feltekerjük a tésztát, szeletekre vágjuk (nem tudok centit mondani, én érzésre szoktam vágni, ahogy esik, úgy puffan) és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, ahol újabb 30 percig pihiznek.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kb. 20 perc alatt készre sütjük a csigákat. Egy csésze tejet felmelegítünk a mikróban egy tasak vaníliás cukorral. A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözzük a vaníliás tejjel.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: