GasztroBaráth

Nincs cím megadva

Nyár van, nyár!

Végre nyár van! Süt a nap, kék az ég,  jó a kedvünk!
Az egyetlen hátránya a nagy melegnek az, hogy vége a hosszú sütés-főzéseknek, mert kinek van kedve ötven fokban órákat állni a tűzhely mellett, nem igaz? Vagyis a jó idő végéig részemről áttérek a minimál sütikre: gyorsan elkészül és nem bonyolult, és még finom is (jó esetben természetesen).
Az idei első nyári desszert nálunk a következő:

Citromos álom
Hozzávalók:
 – egy nagy doboz magas zsírtartalmú tejföl
– 5 dl tejszín
– 2 nagy vagy 3 közepes citrom héja és leve
– babapiskóta (ahogy sikerül)
– 12 ek cukor (ízlés szerint ez lehet több vagy kevesebb)
Elkészítés:
A krémhez verjük fel a tejszínt, keverjük hozzá a tejfölt, a citromhéjat és levet, és a cukrot.
Egy nagyobb tál aljára fektessünk egy sor babapiskótát, erre kenjünk egy réteg krémet, majd folytassuk így a rétegzést. A tetejére bőségesen kenjünk a krémből, majd küldjük szundizni egy éjszakára a hűtőbe, hogy jó hideg legyen.

Ezzel letudtuk a nasit, irány a strand!

A recept a BBC GoodFood áprilisi számában jelent meg.

Jó étvágyat!

Ui: nem kell izgulni, nem lesz rendszer abból, hogy ilyen rövid bejegyzést írok (grafomániában szenvedek), csak ez most így sikerült, mert kicsit el vagyok pilledve a melegtől.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsóka says:

    És,ha a tejfölt egy éjszakára szűrőbe teszed,reggelre krémes állagú lesz(=mascarpone házilag)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!