GasztroBaráth

Nincs cím megadva

Vaníliás fehércsokis-mascarponés torta eperrel

Stílszerűen egy Chili&Vanília recepttel kezdeném. Ugyanis az első blog, amire rátévedtem, az Chili@Vanília volt. Szerelem volt első olvasásra. Ha Stahltól tanultam sütni-főzni (tényleg az ő könyveivel költöztem be a konyhába!), akkor Mautner Zsófitól tanultam meg a kulináris nyitottságot. Bár ma már nagyon sok blogra “járok rá”, azért időről időre visszatérek az “alapokhoz”.
Most hétvégén is ez történt.
Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
– 20 dkg darált keksz
– 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
– 30 dkg fehércsoki
– 25 dkg mascarpone
– 25 dkg natúr krémsajt
– 2,5 dl tejszín
– 1 vaníliarúd magjai
– 1 ek vaníliakivonat
– 1 citrom reszelt héja
– kb. 25 dkg eper + a tetejére a díszítés
Elkészítés:
A kapcsos tortaforma alját kikenjük olvasztott vajjal, sütőpapírt helyezünk rá, azt is vékonyan megvajazzuk. A kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, a tortaforma aljába nyomkodjuk, betesszük a hűtőbe.
A krémhez a fehércsokit és a tejszínt gőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét és a krémsajtot összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom reszelt héját, a vaníliakivonatot, simára keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokit, beleforgatjuk az epret.
A kekszalapra ráöntjük a krémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap reggel éles késsel körbevágjuk, eperrel feldíszítjük.

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Flóra says:

    Isten hozott! Nagyon jó recepttel kezdtél:))

  2. Kata says:

    Nagyon guszta lett a torta, és üdv a blogvilágban 🙂

  3. Nem tudtam volna várni! Genetikai alapon gyakran gyakorlom a mohóság bűnét! Azért köszi!

  4. Alexaa says:

    Fincsi volt tesó. Főleg, ha tudtál volna várni a felszeléssel másnapig 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!