GasztroBaráth

Gluténmentes kókuszkocka

Süti nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Csak hát ugye nem azért fogytunk le olyan szépen, hogy visszahízzuk a nagy nagy nehezen leolvasztott kilókat, és persze apuka diétáját sem hagyhatjuk figyelmen kívül, úgyhogy kénytelenek vagyunk eddig ismeretlen területekre evezni nasiság terén, hiszen csokoholistának lenni nem mentség, hanem állapot. Ezért, amikor apuka a neten szörfözgetve talált egy receptet, és közölte, hogy neki ez kell, már meg is volt a vasárnapi program. Nos, nem kicsi volt az aggódási szint, hogy mi lesz ebből, de végülis finom lett a végeredmény, bár legközelebb egy kicsit javítani kell az édesítésen, mert ez nekünk egy kicsit keserűbb volt a megszokott ízeknél, de alapreceptnek tökéletes. Nagyon fogynak a guszta kis kókuszkockák, szerintem nem lesznek hosszú életűek.

 Gluténmentes kókuszkocka

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 20 dkg gluténmentes liszt 
  • 1 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 4,5 dl (kaukázusi) kefír
  • 1 ek szódabikarbóna 
  • 4 ek cukor
  • 2,5 dkg (gluténmentes) holland kakaópor

Csokis mázhoz

  • 18 ek cukor
  • 6 ek holland (gluténmentes) kakaópor
  • 18 ek víz
  • 3 dkg vaj

Forgatáshoz:

  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkapunk egy nagy tálat, beletesszük a lisztet és a szódabikarbónát, összekeverjük. Mehet hozzá az étolaj, a kefír, a tojás, a cukor és a kakaópor. Kézi habverőt ragadunk és csomómentesre keverjük a masszát. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, betoljuk a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt a piskóta, felszeleteljük. Egy közepes lábosba tesszük a csokimáz hozzávalói közül a cukrot, a vizet és a kakaóport, felforraljuk, és néhány percig főzzük, majd hozzákeverjük a vajat. Beleforgatjuk a piskótakockákat a forró csokiba, majd a kókuszreszelékbe, tálcára sorakoztatjuk őket, szigorúan ellenőrizzük a minőséget, majd csendben, halkan eleszegetjük a finomságot. 

Mi egy kicsikét elmértük a csokimáz mennyiségét, ezért tettünk hozzá egy kevés darált kekszet, némi rumot, golyókat formáztunk belőlünk, megforgattuk a maradék kókuszreszelékben, és így nyertünk még magunknak egy kis plusz nasit:-)

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dina says:

    Ne haragudj, de ha Vitamill BÚZALISZT-ből készül, akkor nagyon nem gluténmentes!! Semmiféle olyan alapanyagot nem használhatsz gluténmentes diétához, ami búzából, vagy egyéb gluténtartalmú gabonából készül, még módosított keményítőt sem, ha az ilyenből van! A gluténérzékenység nem játék, irdatlan és nagyon komoly tüneteket képes okozni a legkisebb mértékű gluténbevitel is az arra érzékenynek! Ne viccelj már! Ha valaki kevésbé tájékozott készíti ezt el egy betegnek, szörnyű károkat okozhat! (mérges smiley 500 darab)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!